Transparentní účet:  111 00 33 / 5500

♥ Transparentní účet:
111 00 33 / 5500

Jméno:

Sarah Kmošková

Variabilní symbol:

1801009

Příběh Sárinky, která se pere se zvýšenou lomivostí kostí.

Jedenáctiletá  Sárinka to nemá v životě vůbec snadné. Den co den totiž bojuje se zvýšenou lomivostí kostí, která jí zabraňuje žít tak, jak by si přála. Má za sebou řadu vážných zlomenin, trápí ji velké bolesti zad i nohou. K tomu se bohužel přidaly zažívací potíže, kvůli nimž je na bezlepkové, bezlaktózové a bezsójové dietě. A je z toho upřímně nešťastná.

Sárinka se se svými obtížemi nedokáže srovnat. Chce běhat venku, šplhat po stromech a hrát si s míčem. Nic z toho však nemůže, protože její tělo nevstřebává vitamíny a minerály, takže by si ublížila. V současné době prochází již pátým rokem  bisfosfonátovou onkologickou terapií, ta ale zatím nepomáhá. Faktem však je, že se Sárinčina nemoc nedá vyléčit.

V současné době Sárinčini rodiče řeší zejména její bolesti. Na ty nejvíce pomáhají různé formy rehabilitací, neurorehabilitace, fyzioterapie, vodoléčba, hipoterapie a v současné době plavání. Veškeré terapie se podstupují šetrně, právě kvůli zvýšené lomivosti kostí. Letos v létě si Sárinka zlomila dva bederní obratle a od té doby se její bolesti výrazně zhoršily.   Rodiče by jí rádi rehabilitace opět dopřáli, problém je však v tom, že na to nemají dostatek peněz.

Sára má navíc velmi těžkou dietu, která ji taktéž vyčleňuje ze společnosti a ona to velice špatně zvládá psychicky. Co jí bohužel ale stále více trápí, jsou její bolesti zad, končetin, hlavy. Její život je nyní o denodenní rehabilitaci, tou se zpevňují kosti a minimalizuje se tím riziko zlomenin. Sárinka navštěvuje uměleckou základní školu, kde ji velice baví výtvarka a keramika. Do školy jí musí vozit dopravce pro handicapované.

Tatínek je dlouhodobě nemocný, maminka se doma stará o sedmiletou Elinku, která trpí dětskou mozkovou obrnou a mikrocefalií. Rodinu doplňuje ještě osmiletý Samuel. Všechny děti mají sníženou funkci diaminooxidázy, hormonu, který štěpí histamin v potravě. Maminka proto vaří nízkohistaminovou dietu a potřebný enzym dětem dodává formou tablet.

Péče o tři nemocné děti je finančně dost náročná. Rehabilitace a řadu kompenzačních pomůcek, potravinových doplňků,  které Sárinka potřebuje, jsou drahé a pojišťovny na ně nepřispívají. Finanční prostředky by byly použity na úhradu os. asistence a nákladů na dopravu a školy aj.

 

Účel sbírky: Náklady na životní potřeby a terapie pro Sarah

111 00 33 / 5500
Variabilní symbol 1801009
Raiffeisenbank

Konkrétní výše částky je zcela na vás a jde vždy na pomoc konkrétnímu dítěti.
Dárcům, kteří přispějí částkou nad 1 000,- Kč vystavíme Darovací smlouvu, kterou si mohou uplatnit v daňovém přiznání.

“Pomáhejte s námi” Děkujeme ❤️